طرز صحیح ایستادن آرایشگر
سرپا ایستادن زیاد و در عین حال عدم رعایت آرگونومی صحیح درست ایستادن در هنگام کار متاسفانه یکی از مشکلاتی است که آرایشگران را تهدید می کند.
به همین جهت آموزشگاه آرایشگری هنرمند در این مقاله بر آن شده تا با اشاره به نکات مهم و کلیدی از طرز درست و صحیح ایستادن در هنگام کار، به راحتی بتوانید از عوارض آن جلوگیری نمائید.
آرگونومی محیط کار
آرگونومی به معنی تعیین شرایط مناسب کار با توجه به توانایی جسمی و روانی و همچنین محدودیت های انسانی در جلوگیری از شرایط نا امن، نا سالم، آزار دهنده و یا غیرمفید جلوگیری می کند.
در آرگونومی عوامل متعددی نقش دارند، از جمله طرز استقرار صحیح ایستادن آرایشگر در کنار صندلی و وضعیت حرکات بدن، رعایت فاصله مناسب با صندلی آرایشگری، استفاده از پوشش مناسب و راحت، ارتقاء مناسب میزکار و همچنین طرز نشستن صحیح مشتری بر روی صندلی کار بنحوی که آرایشگر بر روی کار تسلط لازم را داشته باشد.
این عوامل تا حد زیادی در ایمنی، سلامتی و بهداشت آرایشگران در محیط کار نقش دارد.
بنابراین ماهیت کاربردی علم آرگونومی تطابق محل کار و توانایی های انسان است که باید محیط کار بگونه ای مناسب با توانایی و شرایط انسان با یکدیگر برنامه ریزی شود.
اهمیت آرگونومی کار در سالن های آرایش و آرایشگاه ها
آرگونومی محیط کار در سالن های آرایش می تواند در حل بسیاری از مشکلات از جمله عفونت هایی که از طریق جراحات فیزیکی، بیماریهای تنفسی، بروز آلرژی، ناراحتی های عضلانی و واریس را پیشگیری نماید.
به همین جهت در این مقاله به رعایت درست و صحیح ایستادن آرایشگر در هنگام کار اشاره می پردازیم.
صحیح ایستادن آرایشگر
آرایشگر در هنگام کار باید صاف بایستد بنحوی که حالت قائم استخوان ستون فقرات را رعایت نماید.
در هنگام ایستادن پاها باید به اندازه عرض شانه باز باشد، وزن آرایشگر بر روی هر دو پا قرار بگیرد، همچنین حذف حرکات تکرای و وضعیت نامناسب بدنی در حین انجام کار.
عدم خم شدن آرایشگر بر روی سر مشتری
استفاده از صندلی های قابل تنظیم به ویژه زمان هایی که آرایشگر برای تسلط بیشتر لازم است بر روی سر خم شود بجای خم شدن بتواند با تنظیم صندلی کار این شیب را به سطح کار منتقل نماید.
ارتفاع مناسب میزکار
تجهیزات مورد نیاز در کار باید به راحتی در دسترس آرایشگر قرار داشته باشد.
گرفتن و یا تعویض ابزار کار به سهولت انجام گردد و هیچگونه فشاری بر بدن آرایشگر وارد نشود.
در رعایت استانداردهای میزکار باید دقت لازم داشت از جمله ارتفاع استاندارد.
میزکار آرایشگری بین ۸۰ الی ۸۵ سانت می باشد، همانطور پهنای میزکار به اندازه ای باشد که براحتی ابزار کار بر روی آن چیده شود.
ورزش های کششی
بدلیل سرپا ایستادن تاکید دوباره می کنیم که آرایشگران به نحوه ایستادن خود توجه نموده و در فاصله بین مراجعه مشتریان حرکات کششی گردن و کمر انجام دهند تا مشکل قوس کمر پیدا نکنند.
در کنار ورزش های روزانه ورزش هایی که عضلات پشت را تقویت می کند، مثل شنا در آب و یا برخی نرمش ها نیز برای این گروه موثراست را انجام دهند.
استفاده از لباس مناسب
از پوشیدن لباس های تنگ و چسبان خودداری کنید، سعی کنید از لباس های آزاد و راحت استفاده کنید، همچنین کفش ها پیشنهاد می شود از صندل های طبی در هنگام کار استفاده شود.
واریس
ایستادن های مکرر روی عروق پا تاثیر می گذارد و باعث بروز واریس می شود، لذا پیشنهاد می شود ضمن رعایت نکات گفته شده هر روز بعد از انجام کار روزانه پاهای خود را با آب ولرم شسته و با آب رو به سرد آبکشی نمایند، و در هنگام استراحت پاها کمی از سطح بدن بالاتر قرار بگیرد.