آموزش صاف کردن موها باگلت
صاف کردن موی سر یکی از عناوین آموزشی در کاربر مواد شیمیایی محسوب شده و در این ارتباط محصولات شیمیایی متنوعی برای صاف کردن موها وجود دارد که کار با انواع محصولات صافی در آموزشگاه هنرمند آموزش داده می شود.یکی از قدیمی ترین این محصولات برند glatt می باشد که اکثر افراد با این محصول آشنایی دارند لذا در این پست تصمیم گرفتیم مراحل کار با محصول glatt را بیان نمائیم، امیدواریم که از این پست بهره مند گردید.
فر و یا صاف بودن موها صرف نظر از تغدیه، آب و هوا و نژاد به دو عامل مهم دیگر بستگی دارد.از جمله طرز قرار گرفتن پل های گوگردی در ساختار مو، پل های گوگردی در واقع پیوند های شیمیایی بین دو اتم گوگرد هستند که به صورت جانبی رشته های پروتئینی مو را به هم متصل می کنند هر چه این پیوندها قوی تر باشند به همان میزان ساختار مو فر تر خواهد بود دومین عامل در فر و یا صاف بودن موها ویژگی مایع کورتکس داخل مو است.
بطور کلی مایع کورتکس تمایل به جذب گرما و رطوبت دارد در بعضی از موها مایع کورتکس تمایل بیشتری به جذب رطوبت محیط را دارند در نتیجه موها فر هستند. برای صاف نمودن موها ابتدا باید پیوند های پروتئینی را شکست و در جای دیگر بدون آسیب رساندن به مو این پیوند ها را به یکدیگر متصل کرد.
این کار با مواد شیمیایی کاهنده و اکسید کننده و بکارگیری حرارت بمنظور گرفتن رطوبت موها امکان پذیر می باشد. بکارگیری این روش در تغییر ساختار مو به منظور تغییر طولانی حالت مو با استفاده از محصولات شیمیایی مو به کار می رود از جمله گلت که یکی از قدیمی ترین محصولات شیمیایی صاف کننده مو است که در ایران محبوب بوده و هنوز هم از آن بعنوان یکی از محصولات برای صاف نمودن موها استفاده می شود.
انواع گلت
گلت در دو نوع به بازار عرضه می شود
۱-کلت قوی : مناسب موهای ضخیم که بشدت فرمی باشند بکار می رود
۲-گلت ضعیف: مناسب موهای رنگ شده، نرم و حساس بکار می رود
مراحل صافی مو با گلت
۱-آماده سازی محیط کار
بعد از آماده سازی و تهیه مواد، هدایت مشتری بر روی صندلی کار و بستن پیش بند کار را شروع می کنیم.
۲-تقسیم بندی مو
برای جلوگیری از بهم ریختگی موها ابتدا موها را تقسیم بندی می کنیم. (بغل های سر+پشت سر+تاج سر+بالای سر)
۳-مراحل کار
کار را از پشت سر شروع کرده ابتدا پشت سر، تاج سر، بغلهای سر و در خاتمه بالای سر موها را یک سانت یک سانت جدا نموده و از انتها تا نوک ساقه موها را به مواد آغشته می سازیم.
۴-بعد از آغشته کردن موها به مواد با توجه به جنس موها بمدت ۱۰ الی ۵ دقیقه مکث کرده و با کمک شانه دندانه درشت موها را شانه کشی می کنیم (مدت شانه کشی ۵ دقیقه می باشد)
۵-بعد از عمل شانه کشی ۵ دقیقه مکث نموده و عمل شیر دوشی را انجام می دهیم.
(در عمل شیر دوشی لایه های باریکی از مو را جدا نموده لایه مو جدا شده را بین انگشتان سبابه و شصت قرار می دهیم و به حالت دوشیدن شیر چند بار می کشیم ) این عمل را در سرتاسر مو انجام می دهیم.(بمدت ۱۰ الی ۵ دقیقه)
۵-چک نمودن موها
بعد از شیر دوشی موها را به خواب طبیعی شانه می کشیم از هر قسمت یک لایه مو را جدا کرده و بر روی کف دستمان چک می کنیم اگر مو صاف ایستاد فرآیند صافی انجام شده است، موها را آب کشی می کنیم ولی اگر موها حالت فر داشت در صورت آمادگی مو عمل صافی را تجدید می کنیم.
۶-آبکشی مو
بعد از اتمام این مرحله موها را با آب ولرم آبکشی می کنیم.
۷- خنثی سازی
بعد از آبکشی موها و گرفتن آب اضافه مواد خنثی کننده را در دو مرحله به موها می زنیم بعد از زدن مرحله اول شانه کشی کرده ۵ دقیقه مکث نموده مرحله دوم مواد خنثی کننده را به موها زده ۵ دقیقه مکث میکنیم.
۸-آبکشی نهائی
بعد از مدت مکث لازم در مرحله خنثی سازی جهت آبکشی موها بهتر است موها را با آب رو به سرد آبکشی کرده آب موها را باحوله گرفته و برای حصول نتیجه بهتر از شاین کننده ها بر روی مو استفاده می کنیم.
۹- استفاده از اطو در فرآیند صاف نمودن موها
در صورتیکه تمایل دارید از اطو در فرآیند صافی مو استفاده نمائید، بعد از شستن موها و گرفتن رطوبت مو در مرحله اول قبل از استفاده از خنثی کننده ابتدا موها را با کمک سشوار تا حدودی خشک کرده و بعد با جدا ساختن لایه های نازک مو عمل اطو کشی موها را انجام می دهیم.
نکات بسیا مهم دراطو کشی موها:
صحفه اطو باید سالم و بدون خوردگی باشد.
جنس صفحه اطو بهتر است از جنس تفلون باشد.
دمای اطو زیر ۱۵۰ درجه سانتیگراد باشد.
حداکثر هر یک از لایه های مو ۲ بار اطو کشیده شود.